©2022 by DietoVita. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt
Jakie powinno być idealne brownie? Na pewno mocno czekoladowe.Do tego powinno mieć chrupiącą skórkę i wilgotny, ciągnący się środek. Brownie to ciasto, które podobne jest do zakalca - wiem, że ten rodzaj "przeklętego" ciasta ma rzeszę fanów.
Składniki:
Piekarnik nagrzać do 180 ° C. Formę o bokach 20×20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ugotowane buraki, jajka, cynamon, sól, kakao i słodzidło umieścić w rozdrabniaczu
i zmiksować na gładką masę. Mąkę koksową wymieszać z proszkiem do pieczenia, rodzynkami oraz posiekaną czekoladą. Dodać do masy z burakami. Całość dobrze wymieszać i przelać ciasto do przygotowanej formy. Wygładzić wierzch. Piec przez 25 minut. Przed
krojeniem pozostawić do ostygnięcia.
Wartości odżywcze: E: 130kcal, B o.: 4.21g, T: 5.44g, W o.: 17.63g) - przepis na 6 porcji.