©2022 by DietoVita. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt
Mocno czekoladowe, wilgotne - to definicja Brownie. Przepis ten powstał z miłości do roślinnych wersji tego ciasta. Równie pyszny i o wiele mniej kaloryczny niż jego pierwowzór, chociaż od czasu do czasu i na taki można sobie pozwolić.
Składniki:
Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Obrać cukinię i zetrzeć na najmniejszych oczkach. Odcisnąć, by usunąć nadmiar wody, np. przez ręcznik papierowy. Odlać wodę. Dodać roztopiony olej kokosowy , jajko, słodzik, aromat wanilii i dokładnie wymieszać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, kakao, pokruszoną czekoladę i dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć gęstą konsystencję — jak standardowe ciasto czekoladowe. Blaszkę
prostokątną pokryć papierem do pieczenia. Piec przez 30 minut
Wartości odżywcze E: 158kcal, B o.: 3.86g, T: 8.6g, W o.: 17.66g) - przepis na 10 porcji.