©2022 by DietoVita. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Kontakt
Kiedy myślimy o Świętach Wielkanocnych, pierwszym skojarzonym produktem spożywczym są jajka. Można je przyrządzić na wiele sposobów, łatwą i jednoczenie smaczną opcją są faszerowane jajka. Jak je przyrządzić?
Jajka faszerowane awokado z kiełkami
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajka ugotuj na twardo i wyjmij z nich żółtka. Zmiksuj żółtka z pokrojonym awokado, dopraw solą i pieprzem. Nakładaj farsz na jajka, a na wierzch kiełki. Możesz także rozgnieść widelcem żółtka z awokado i przyprawami - tekstura farszu będzie nieco inna, ale przygotujesz je jeszcze szybciej!
Jajka faszerowane ogórkiem kwaszonym
Składniki:
Sposób przygotowania:
Ugotuj jajka na twardo, wyjmij z nich żółtka. Ogórka posiekaj na mała kosteczkę. Wymieszaj żółtka z jogurtem, solą i pieprzem i dodaj ogórka. Jeszcze raz wymieszaj i nakładaj farsz do jajek.
Jajka faszerowane pieczarkami z majonezem
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajka ugotowane na twardo obierz, przekrój wzdłuż na połówki, a następnie wyjmij z nich żółtka. Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, a następnie podduś z odrobiną wody na patelni. Wystudzone pieczarki i cebulę połącz z rozdrobnionymi żółtkami. Wszystko wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Połówki jajek napełnij przygotowanym farszem. Faszerowane jajka podaj na liściach sałaty, posypane natką pietruszki.